RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overfylte livbåter tatt av bølgene

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Over 800 mennesker er fortsatt savnet etter fergekatastrofen i Filippinene.

Bare fire mennesker er så langt bekreftet i live etter at fergen MV Princess of Stars kantret under en tyfon utenfor kysten av Filippinene lørdag. 845 mennesker er fortsatt savnet, ifølge fergeselskapet, som oppjusterte tallet etter å ha funnet 100 ekstra passasjerer på passasjerlistene.

Nordmenn i stormen: - Vi føler oss ganske trygge

Hoppet
En av de fire overlevende forteller om dramatiske minutter da skipet kantret i det stormfylte havet. Flere livbåter som var fulle av folk kantret også i de voldsomme bølgene.

- Mange av oss hoppet. Bølgene var kjempestore og det regnet tungt, forteller en overlevende kalt Jesse til lokal radio.

- Det kom bare en beskjed over høytalerne, omtrent 30 minutter før skipet la seg over på siden. Rette etter at jeg hoppet kantret skipet. Gamle folk ble etterlatt på skipet, sier Jesse ifølge Reuters.

Fire funnet
Fire mennesker er funnet omkommet, men tallet ventes å stige dramatisk. Både redningsvester og barnesko er skylt i land å en øy like ved havaristen.

Fergen ligger nå med baugen i været like utenfor øya Sibuyan. Redningsmannskapene håper at en del av passasjerene har klart å ta seg i land på øya.

Det var 724 passasjerer og et mannskap på 121 om bord i fergen, deriblant minst 33 spedbarn og 20 barn, melder Reuters.

Håp
I Cebu, fergens anløpshavn, venter pårørende i håp om nytt om sine kjære.

- Sist jeg hørte fra sønnen min var fredag ettermiddag da skipet forlot Manila. Han tekstet for å si at han var på vei hjem, forteller firebarnsmoren Celicia Tudtud gråtkvalt.

Redningsmannskaper har ikke klart å ta seg helt ut til havaristen på grunn av store bølger etter tyfonen Fengshen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere