RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overlevde dødsbrannen

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Brannmannen Jesus Abad så 11 kolleger brenne til døde i den voldsomme skogbrannen i Spania. - Ilden så på oss og tenkte «dere er mine», forteller han.

12 brannmenn ble søndag omringet av ild da de slukket en av de mange skogbrannene som herjer den tørkerammede spanske provinsen Guadalajara. Bare Jesus Abad overlevde.

Tirsdag fortalte han til spansk TV hvordan brannmennene ble overrumplet av en «enorm bølge av ild» som kom mot dem i voldsom hastighet.

En ildorkan
- Ildorkanen var svært stor. Jeg tror den så oss og tenkte, «dere er mine», fordi dem kom fra langt unna. Neste gang vi snudde oss, hoppet flammene fram og vi løp til bilene for å kjøre unna. Men den ga oss ikke tid og fanget oss, som om den var en enorm bølge, bare av ild, forteller Abad, ifølge Reuters.

Blindet av røyken kjørte Abad sin brannbil ned i et tørt elveleie. Han hoppet ut av vinduet og krøp under en vannbil som stod på veien. Da ilden hadde passert så han at kollegene hadde brent i hjel. Abad ble reddet av et helikopter, og ligger nå på sykehus.

Under kontroll
Den voldsomme skogbrannen i Guadalajara har svidd av 13.000 hektar. Tirsdag var den nesten under kontroll, takket være en 80 meter vid branngate – åtte ganger bredere enn normalt.

Politiet etterforsker turgåere som lørdag grillet i området, og trolig har forårsaket brannen. De risikerer 20 års fengsel om de blir funnet skyldige i å ha startet den dødelige brannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere