Gå til sidens hovedinnhold

Overlevde fire døgn i ruinene

Redningsmannskapene gravde ut en fem år gammel gutt fra ruinene av barnehagen han gikk i.

Fire dager etter at Kina ble rystet av jordskjelvkatastrofen, gravde hjelpemannskaper fredag ut en fem år gammel gutt i live.

Femåringen ble funnet under restene av barnehagen han gikk i i Beichuan. Redningsmannskapene måtte først skjære vekk en diger betongblokk, før de kunne løfte den relativ uskadde gutten ut fra en liten lomme der han hadde ligget siden mandag, melder Sky News.

Mirakler
For midt oppe i all beretningene om tusenvis av døde, bilder av foreldre med døde barn og de enorme ødeleggelsene, rapporteres det altså om de reneste miraklene.

To andre barn, en gutt og en jente, ble funnet i live i byen Hanwang i Beichuan, et av de verst rammede stedene. Da hadde det gått 80 timer siden bygningen de var i raste sammen over hodene på dem. Jenta skal ha gått selv bort til ambulansen, mens hun ropte «Jeg har det bra» til sine redningsmenn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fredag ble to andre personer gravd frem i live fra ruinene i Beichuan. De to hadde da ligget begravd under mur og bygningsmateriale i 95 timer. Redningsmannskapene sa de hadde hørt flere svake rop fra ruinene, og forventer å grave frem flere overlevende, fire døgn etter at jordskjelvet inntraff, melder CNN.

Etterskjelv vanskeliggjør
Etter så mange døgn svinner likevel håpet om å få frem de som ligger begravd i live. Flere etterskjelv har gjort redningsarbeidet vanskeligere, og enkelte steder har hjelpemannskapene måtte trekke seg tilbake fordi det er for farlig å lete i ruinene. Svært få veier er åpne inn til skjelvets episenter i Wenchuan i Sichuan-provinsen, men torsdag og fredag ble noen få hovedårer erklært for ryddet og åpnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fredag førte et etterskjelv med styrke 5,5 på Richters skala i det østlige Sichuan til jordskred, blokkerte veier, ødelagte telefonlinjer og begravde kjøretøy.

Timer før hadde Kinas president Hu Jintao ankommet katastrofeområdet for å ta de enorme ødeleggelsen i nærmere ettersyn.

De døde kremeres
Samtidigs som redningsarbeidet pågår for fullt, frykter myndighetene at det skal bryte ut epidemier i den overlevende befolkningen. 4,3 millioner hjem ble ødelagt i skjelvet, og flere hundre tusener er uten rent drikkevann. 60 begravelsesagenter er sendt til området for å sørge for at tusener av døde kremeres.

- Å redde liv er fremdeles vår hovedprioritet, så lenge det er håp om å finne overlevende, sa statsminister Wen Jiabao fredag.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg