RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overlevde på kull og urin

To mongolske arbeiderne holdt seg i live i en sammenrast gruve ved å spise kull og drikke sin egen urin.

De oppsiktsvekkende opplysningene kom fram i en kinesisk avis tirsdag, skriver International Herald Tribune.

18. august ble brødrene Meng Xianchen og Meng Xianyou innestengt da en illegal kullgruve i Fangshan-distriktet i Beijing raste sammen. To dager senere ble redningsarbeidet avblåst, og de pårørende arrangerte sørgeseremonier for de døde.

Fikk ikke hjelp
Kinesiske myndigheter opplyser at redningsarbeidet ble avsluttet etter at eksperter avgjorde at brødrene fra Indre Mongolia aldri kunne ha overlevd. Å hente dem ut ville også sette redningsarbeidernes liv i fare, ble det hevdet.

Men brødrene var i live, og var optimistiske inntil de hørte at gravingen opphørte. På mirakuløst vis klarte de likevel å grave seg ut på egen hånd, etter å ha vært innesperret i seks døgn.

- I begynnelsen hadde mobiltelefonene våre strøm, så vi hadde litt lys. Men to dager senere gikk batteriet ut, og vi kunne bare føle med fingrene og lukte oss fram, sier brødrene til Beijing News.

De gravde først tre tunneler horisontalt, før en vertikal tunnel ledet dem til overflaten.

Grusom diett
- Jeg ble så sulten at jeg spiste en bit med kull, og jeg syntes faktisk at det luktet godt, sier Xianchen til avisen.

- I gruven fant vi to vannflasker som noen hadde kastet, så vi drakk vår egen urin. Vi drakk bare små slurker av gangen, og etterpå ville vi bare gråte, sier Xianchen.

Ifølge legeundersøkelser har begge brødrene skadet nyrene på grunn av væskemangel, men de har ellers ingen store, indre skader. Ingen av dem ønsker å returnere til gruvearbeidet, hvor de tjente under 1600 kroner i måneden for mer enn tolv timers arbeidsdager.

På grunn av den enorme økonomiske veksten i Kina, er behovet for brensel nesten umettelig. Gruveeiere slurver ofte med sikkerheten i sine forsøk på å øke produksjonen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere