*Nettavisen* Nyheter.

Overlevde tre døgn i vannet

Robert Hewitt (38) var på dykkertur da han kom for langt fra land. Han overlevde tre døgn drivende til havs.

09.02.06 02:10

Dykkeren fra New Zealand har virkelig hatt englevakt. På det åpne havet utenfor hjemlandet drev han fritt i over 72 timer. Tre fisker han hadde fanget var det eneste han hadde og spise. Vann hadde han overhodet ikke tilgang på.

Trodde han var hjemme
Onsdag ble han funnet av to dykkere fra New Zealands marine. Da hadde hallusinasjonene pågått i flere timer, og håpet var begynt å svinne.

- Ærlig talt, med de hallusinasjonene jeg hadde, spesielt tirsdag, trodde jeg ikke at jeg skulle overleve natten, sier Hewitt til en lokal radiostasjon fra sykehussengen på Wellington sykehus.

- En stund trodde jeg at jeg var kommet hjem, og jeg begynte å ta av meg utstyret mitt.

Mannen har tidligere selv vært marinedykker. Da to av hans tidligere kolleger fant ham, hadde han bare på seg buksene av dykkerdrakten. Han ble funnet om lag 500 meter utenfor kysten av New Zealand.

Tenkte på sultende barn
- Jeg trodde jeg skulle dø av tørst. Men så tenkte jeg på de sultende barna i verden, som heller ikke har noe å drikke. Jeg innstilte meg psykisk på at dette skulle jeg greie, sier han.

Broren hans, som tidligere har spilt på landets legendariske rugby-lag, All Blacks, sier familien ser på dette som et mirakel.

- At Robert overlevde er et mirakel. Det kommer til å bli stor glede, mange bønner og en varm velkomst når vi får ham hjem, sier Norm Hewitt til den samme radiostasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag