Oversvømmer Erna Solberg med Twitter-meldinger

APPELL TIL ERNA: TV-vert Stephen Colbert tok denne uken til orde for Twitter-invasjon av Norge - for det godes sak og avslutter med å slå et slag for lutefisk og death metal.

APPELL TIL ERNA: TV-vert Stephen Colbert tok denne uken til orde for Twitter-invasjon av Norge - for det godes sak og avslutter med å slå et slag for lutefisk og death metal. Foto: Skjermdump (The Late Show with Stephen Colbert)

Ber om Norges hjelp til å få flere jenter på skolebenken verden over.

18.08.15 10:06

OSLO (Nettavisen): «Hjelp oss å invadere Norge!» lød oppfordringen fra den amerikanske komikeren og talkshowverten Stephen Colbert mandag, en oppfordring som avsluttes med at han lytter til norsk death metal mens han spiser en tallerken med det som skal være lutefisk.

Som et resultat oversvømmes Norges statsminister Erna Solberg av Twitter-meldinger med hashtag #EducationFjorAll.

- Have Norway lead the way, @erna_solberg! lyder en av mange meldinger.

(Se flere #EducationFjorAll-meldinger nederst i saken)

Skolegang

Colbert tar 8. september over som vert for The Late Show etter David Letterman. Han bruker nå sitt ansikt og innflytelse til å skape oppmerksomhet rundt et innsamlingsprosjekt i regi av Global Partnership for Education. Målet er å finansiere skolegangen for 58 millioner jenter, og Colbert holder opp Norge som eksempel når det gjelder slik bistand.

- Trendsetter

- Norge er et foregangsland når det gjelder å finansiere utdanning verden over. Hvis vi får dem til å øke sin andel, vil resten av verden følge etter. Norge har alltid vært en trendsetter. Bare se på vikingene, sier Colbert i en video som ble lagt ut på YouTube mandag og så langt er sett av over 100.000.

58 millioner jenter nektes grunnskoleutdanning i dag. Det er dette aksjonen vil forsøke å endre, og et høydepunkt i kronerullingen blir en konsert med blant andre Pearl Jam, Beyoncé, Ed Sheeran og Coldplay i september.

VIDEO: Her er Stephen Colberts appell.


TWITTER: Under hashtaggen #EducationFjorAll strømmer det på med med meldinger til Erna Solberg og Norge:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.