RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overvåker grensen med webkamera

Sist oppdatert:
Myndighetene i delstaten Texas har opprettet et nettsted hvor brukere kan følge med på grensen til Mexico og rapportere inn mistenkelig aktivitet.

I alt 15 webkameraer er plassert langs grensen mellom USA og Mexico, og alle viser direkte levende bilder på nettstedet «Texas Border Watch», melder nyhetsbyrået TT, ifølge Dagens Nyheter.

Den republikanske guvernøren Rick Perry har gjort sikkerheten av statens 200 mil lange grense til Mexico som en hovedsak i det kommende Kongressvalget 7. november.

Politistat
Kameraene filmer døgnet rundt, og de som besøker nettstedet kan rapportere mistenkelig aktivitet på grensen ved å trykke på en knapp. Da blir det sendt en e-post til statens sikkerhetsmyndigheter.

- Det er enda et steg i retning av en politistat, sier Jaime Martinez, som representerer en nasjonal paraplyorganisasjon for latinamerikanere i USA.

Perry hevder derimot at dette ikke skiller seg ut fra normal grensekontroll.

Besøk nettstedet her (ekstern lenke)

Fire millioner illegale innvandrere
Forrige måned signerte president George W. Bush en lov med planer om å sette opp gjerder langs hele grensen til Mexico. Hensikten er å stanse illegal innvandring fra Mexico. Det antaes at så mange som fire millioner mexicanere oppholder seg illegalt i USA.

Den nye loven har derimot vekket sterke reaksjoner, og utenriksministerne fra Latin-Amerika, Portugal og Spania har utarbeidet et felles skriv hvor de kritiserer planene om å sette opp et gjerde langs grensen, melder BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere