RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overvåkes hvert sekund

(Foto: Scanpix/svensk politi)
Sist oppdatert:
Politiet følger med på hver eneste lille bevegelse mannen som er mistenkt for drapet på Anna Lindh foretar seg. 24-åringen nekter fremdeles enhver befatning med drapet.

Politiet anser imidlertid drapet som oppklart, ifølge en anonym kilde i politiet.

Tekniske bevis knytter angivelige mistenkte til drapshandlingen.

- Vi betrakter drapet som oppklart. Den mistenkte er først og fremst bundet til drapet gjennom tekniske bevis. Det finnes en klar forbindelse mellom Anna Lindh og drapsmannen, sier en sentralt plassert kilde til TT.

Den 24 år gamle mistenkte fremstilles for fengsling fredag morgen klokken 09.00.

Aldri alene

24-åringen sitter på samme isolasjonscelle som den tidligere mistenkte 35-åringen.

Ifølge den svenske avisen Expressen er en gruppe på mellom ti og femten voktere valgt ut for å overvåke den mistenkte døgnet rundt. 24-åringen får verken gå på do eller dusje uten voktere.

- Sekundovervåkning er en kraftig overtredelse av den personlige integriteten. En person som bevoktes på den måten skal ikke måtte behøve å se altfor mange fjes, sier sjefen for Kronoberg-fengslet Lars-Åke Petterson til TT.

I en vanlig celle for varetektsfengslede i Sverige får den innsatte radio og tv, gardiner, samt sengeklær. Isoleringcellen den 24 år gamle mistenkte sitter på, finnes det kunn en madrass ikledd brannsikkert stoff, samt de klærne de mistenkte selv har på seg.

- Mistanke av sannsynlig grunner

Et døgn etter at 24-åringen ble pågrepet, besluttet påtalemyndigheten i Sverige å begjære mannen varetektsfengslet for det som på svensk kalles "mistanke av sannsynlige grunner" for drapet på Anna Lindh.

Etter alt å dømme har politiet tekniske bevis mot 24-åringen. Politiet kunne nemlig ha ventet enda to døgn med å begjære varetektsfengsling. Når de nå gjør det på et så tidlig tidspunkt, tyder det på at de sitter med gode kort på hånda.

Nekter befatning med drapet
24-åringen på sin side hevder at han ikke har noe med drapet på Lindh å gjøre.

- Han nekter enhver befatning med drapet, opplyser hans advokat Peter Althin, ifølge NTB-TT.

Forsvarer Althin tror 24-åringen må i varetekt, fordi det skal svært lite til å bli fengslet «når det gjelder en så alvorlig forbrytelse».

Psykisk ustabil
De siste dagene før han ble pågrepet, overvåket politiet 24-åringen døgnet rundt. Livet hans er også kartlagt på annet vis.

- Det er en yrkeskriminell person som er psykisk ustabil, og lett blir voldelig, sier en politimann til Expressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere