Gå til sidens hovedinnhold

Øyenvitne avviser Diana-konspirasjon

En sjåfør som var øyenvitne til bilkrasjet i Paris hvor prinsesse Diana omkom i 1997, avviser at dette var noe annet enn en tragisk ulykke.

Algirskfødte Mohamed Medjahdi (29) kjørte ulykkesnatten sammen med sin kjæreste i en grå Citroën BX, som lå like foran Mercedesen hvor prinsesse Diana og kjæresten Dodi al-Fayed var passasjerer.

Medjahdi sier til avisen Daily Mail at han i bilspeilene kunne se at ulykkesbilen «vinglet og var ute av kontroll» i det den nærmet seg bakfra i tunnelen. Medjahdi akselererte og kjørte fra limousinen like før den kjørte inn i betongsøylene og traff tunnelveggen.

- Det var en fryktelig lyd, som å høre en bombe eksplodere, forsterket og sendt som et ekko rundt i den underjordiske tunnelen, sier han til avisen, ifølge Sky News.

- Selv nå, seks år etterpå, klarer jeg ikke å få bildene og lydene ut av hodet mitt. Jeg kan fortsatt høre bremsene skrike.

Medjahdi er skråsikker på at det verken var andre kjøretøy eller fotografer i nærheten da ulykken skjedde.

- Jeg er absolutt overbevist, fullt og helt, om at dette var en tragisk ulykke.

En fransk etterforskning av ulykken har tidligere konkludert med at Dianas sjåfør, Henri Paul, var beruset på en blanding av narkotiske stoffer og alkohol, og at han mistet kontroll over Mercedesen da han i høy fart kjørte inn i Pont d'Alma-tunnelen i august 1997.

Tidligere denne måneden åpnet den første britiske undersøkelsen av ulykken. Denne undersøkelsen ble utsatt allerede samme dag som den åpnet, i påvente av en ny rapport fra fransk politi.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre