RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På fettleir for å bli vakker

I den arabiske befolkningen i Mautitania blir barna sendt på «fettfarmer». Målet er å få vakre bilringer og deilige hengemager.

Blant den hvite mauriske befolkningen i Mauritania blir fedme fortsatt regnet som skjønnhetssymbol. Der blir barn og unge tvangsforet for å bli så fete som mulig, skriver BBC. Målet er å nå en vekt som myndighetene i landet beskriver som direkte helsefarlig.

Mauritania er i dag en av de få afrikanske landene hvor jenter blir gitt mer mat enn guttene. I dag blir en av 10 jenter tvangsforet.

Hektisk oppfetningsprogram
Fatematou er en av de svært så frodige kvinnene i landet som driver en «oppfetningsfarm» for unge.

- Jeg tvinger dem til å spise masse fetende mat, sier hun til BBCs The World Today. Hun venter snart besøk fra nye klienter, som står ovenfor et svært så intensivt program.

- Jeg tvinger dem til å spise masse om morgenen. Så får de hvile litt. På ettermiddagen starter vi igjen. Dette gjør vi tre ganger om dagen, forklarer hun.

Ifølge Fatatou kan jentene komme opp i 60 til 100 kilo, med «masse deilig fett».

Hvis barna ikke spiser, blir de straffet.

- Vi tar tak i dem og tvinger dem til å spise hvis de ikke vil. Selvfølgelig gråter de, men når de vokser opp til å bli fete og vakre, vil de takke oss, forklarer hun.

Holdningsendringer
Behandlingen stammer fra synet på at fett er et syn på velstand og god helse. Hvis en jente ble sett på som fattig, fikk hun liten respekt.

Men nå er tradisjonen på vei til å dø ut, skriver BBC. Den yngre delen av befolkningen er nemlig lite begeistret for tvangsforingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere