På hengende håret

Foto: YouTube

Noen ganger er det veldig nære på. Se noen som må ha hatt englevakt.

01.11.10 10:37

Skillet mellom hell og uflaks, mellom lykketreff og tragedie, kan være små. Vi har funnet fram noen eksempler på personer som hadde marginene på sin side. Se videoen av veterantogentusiasten som fikk en nær toget-opplevelse i Suffolk eller intervjuet med mannen i Melbourne som opplevde å få soverommet knust av en bil, minutter etter at han hadde stått opp.

Landing på p-plass
Flyeleven ble kanskje forvirret da han ble bedt om å takse (på engelsk: «to taxi») på rullebanen. 60-åringen - som for andre gang skulle fly solo - presterte iallfall å lande flyet nokså ublidt på en parkeringsplass nær flyplassen i Wesley Chapel i Florida denne uken. To parkerte biler fikk hard medfart, men ingen kom til skade, heller ikke piloten, melder ABC Action News.

Ifølge TV-kanalen fikk piloten problemer allerede ved avgang, og da han skulle lande gikk det helt skeis. Enmotorsflyet skled av rullebanen og landet på de to bilene.

HTML EMBED

Fikk bil på soverommet
Et annet aktuelt tilfelle av lykketreff, kan den australske TV-kanalen Ten News fortelle om. Klokka 02 om natta fikk en mann i en forstad i Melbourne uventet besøk på soverommet. En bilfører mistet kontrollen over kjøretøyet, traff et gjerde og fikk en luftig ferd inn gjennom vinduet og veggen på et hus. Soverommet bak veggen tilhørte Demitrios Bisbelis, som normalt skulle ha ligget i senga si og sovet på denne tiden av døgnet. Til alt hell hadde han stått opp 20 minutter tidligere og satt seg til foran PC-en sin.

- Senga mi er tilintetgjort. Jeg hadde ikke klart meg om jeg hadde vært der da dette skjedde, sier han til Ten News.

Les hele saken og se video her: - Bilen knuste senga mi

En nær toget-opplevelse
Togelskere er sindige mennesker og regnes vanligvis ikke å tilhøre kategorien risikosportutøvere, men du blir i tvil etter å ha sett denne videoen. Mannen skulle filme et dampende veterantog i Thurston i Suffolk, men var ikke like oppmerksom i forhold til annen togtrafikk. Mens han står innhyllet i damp fra veterantoget, kommer et tog i høy fart i det andre sporet. Opptaket er blitt en YouTube-hit.

HTML EMBED

Russisk unnamanøver
Er du fotgjenger, er fortauet å foretrekke, men det lønner seg alltid å være på vakt. Denne videoen fra Russland viser en myk trafikkant som har refleksene i orden når det plutselig dukker opp en bil. Her snakker vi virkelig om å være en hårsbredd fra døden.

Følg lenken og se videoen på YouTube her.

I toppen av et tre
Den 63 år gamle piloten Vince Hagedorn fortalte BBC News at han kopierte en bragd fra ungdomsromanhelten Biggles eventyr da han nødlandet i et tre i fjor. Det skjedde på en golfbane i Dundee, og redningsmannskapene fra brannvesenet måtte sette opp en lang stige for å hjelpe piloten ned. Flyet ble hengende i treet under hele redningsaksjonen. Hagedorn slapp fra styrten uten alvorlige skader. Ingen andre ble skadet.

En av våre lesere har tipset oss om denne YouTube-videoen, som utforsker temaet flaks: The luckiest people in the world.

Tips oss om du har flere gode eksempler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag