*Nettavisen* Nyheter.

På Israels dødsliste

I går prøvde Israel å ta livet av Hizbollahs øverste leder. I dag stod en Hamas-topp bosatt i Beirut for tur.

15.07.06 20:11

GAHR STØRE: - Frykter konflikten vil spre seg

Fredag bombet israelske fly Hizbollahs hovedkvarter i Beirut, samt boligen til Hizbollahs leder sjeik Hassan Nasrallah, sønder og sammen. Men Nasrallah slapp unna bomberegnet. Bare timer etter angrepet, snakket Nasrallah på TV. Der erklærte han full krig mot Israel.

Lørdag har de israelske angrepene fortsatt med uforminsket styrke. Libanon er så og si isolert fra omverdenen, da både flyplasser, hovedveien til Syria, samt en rekke broer og veier er bombet.

Minst 15 sivile libanesere mistet livet da Israel på ny angrep Sør-Libanon lørdag. Samtidig sendte israelske krigsfly raketter mot Beiruts sørlige forsteder. Kontorene til Hamas-lederen Mohammed Nazzal ble truffet.

TV 2 Nettavisen har snakket med Nazzal etter angrepet:

- Jeg har det bra. Jeg var ikke på kontoret mitt da angrepet skjedde, forteller han. Nazzal ønsker ikke å si hvor han befinner seg.

- Jeg var i går i Egypt i går, og fikk beskjed av myndighetene der om at jeg er på Israels dødsliste. I dag prøvde de å drepe meg, sier Nazzal til TV 2 Nettavisen.

- Hamas og Hizbollah har nå til sammen tre israelske soldater til fange. Skal dere rette et felles krav mot Israel?

- Hizbollahs leder Nassrallah sier det er mulig, og det samme sier vi i Hamas. Men vi kan ikke snakke om forhandlinger nå - Israel åpnet krig mot Libanon, og vi støtter Libanon. Eneste måten Israel kan få tilbake sine soldater på, er å løslate fanger, sier Nazzal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag