RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På vei til Marokko

Sist oppdatert:
Et norsk tips har ført til at Madeleines foreldre søndag reiser til Marokko.

Fire år gamle Madeleine McCann ble bortført fra ferieleiligheten der hun lå og sov torsdag 3. mai. Jenta var på ferie sammen med sine to tvillingsøsken og foreldrene i badebyen Praia da Luz i Portugal.

Foreldrene har tidligere besøkt både Spania, Italia, Tyskland og Nederland i håp om at det skal føre til gjennombrudd i saken.

Norske Mari Olli mener at hun så ei jente som ligner Madeleine på en bensinstasjon i Marrakesh 9. mai, men verken politiet eller de ansatte på bensinstasjonen fester særlig lit til denne observasjonen.

Gerry og Kate McCann klamrer seg imidlertid til håpet om at det var Madeleine som ble observert i live, og reiser i dag til Marokko.

De forlater Praia da Luz i 16-tiden lokal tid, og flyr til Casablanca ved 21-tiden i kveld. Her blir de mottatt av representanter fra den britiske ambassaden. Følget reiser videre til Rabat, hvor de skal møte en rekke personer. Klokken 15 mandag holder de en pressekonferanse på Hilton-hotellet i byen.

Kort fergetur
McCann-foreldrene skal blant annet møte representanter for organisasjoner som jobber mot kidnapping av barn. De håper også å få lov til å møte landets innenriksminister og den øverste politisjefen.

Senere reiser de videre til Marrakesh, men dette skjer neppe før mandag kveld, og ifølge det portugisiske nyhetsbyrået Lusa returnerer de til Portugal tirsdag.

Mohamed Zkhiri, den britiske konsulen i Marrakesh, er informert om at McCann-foreldrene kommer til Marokko, men kan foreløpig ikke si noen om hva som står på programmet under besøket.

Marokko ligger bare en 35 minutters fergetur fra Spania, og det skal være særlig viktig for Kate McCann å besøke det nord-afrikanske landet, skriver den britiske avisen The Guardian.

Ifølge Zkhiri går det ingen ferger direkte fra Portugal til Marokko.

Tid til å sørge
Lørdag kveld uttalte ekteparet at de kommer til å ta en pause i den mye omtalte kampanjen for å finne Madeleine, for å gi seg selv tid til å sørge. Under parets besøk i Berlin denne uken, kom det kritiske spørsmål til den høye profilen de har holdt etter datterens forsvinning.

Gerry McCann har blant annet sagt at han synes det blir stadig vanskeligere å kontrollerer følelsene sine.

- Jeg vil ikke gjøre det mer. Jeg vil ha mulighet til å sørge og la følelsene komme, sier han, ifølge den britiske avisen.

Familien blir i Portugal til Madeleine er funnet eller til sommeren er over. De kommer fortsatt til å ha møter med politiet med jevne mellomrom, men kommer ikke til å opptre offentlig i samme grad som de har gjort så langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere