RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På vei til vraket

Foto: - (AFP)
Sist oppdatert:
Den brasilianske marinen er på vei til området der vrakrestene etter Air France-flyet er funnet.

Dykkere fra den brasilianske marinen er onsdag på vei til vraket av Air France-flyet for å starte arbeidet med å hente vrakrestene opp av Atlanterhavet, skriver Reuters. 228 personer var om bord på flyet da det gikk ned. Dette er den verste ulykken i den 75 år lange historien til Air France.

Vrakgods i sjøen
Fire marinefartøy med spesialutstyr om bord og en tankbåt er på vei til området der man har funnet flyseter, en gul bøye, deler av metall og flybensin spredt utover en linje på rundt fem kilometer. Området ligger rundt 1200 kilometer nordøst for kystbyen Recife.

Les også: - Ser ingen tegn til liv

Håper å finne svart boks
Kontreadmiral Domingos Nogueira sier marinefartøyene må regne med vanskelig vær i området. Det kan bli en tøff oppgave å finne boksene med flydata og taleregistrator som kan gi svarene på hvorfor flyet gikk ned under en storm midt på natten.

Les også: - Fant flyseter og metalldeler


Gir opp håpet

Meldingen om at det var funnet vrakrester og bekreftelsen på at disse stammet fra Air France-flyet var også den bekreftelsen mange pårørende hadde fryktet.

Ekspertene er nå sikre på at ingen om bord har overlevd denne flighten, som tok av fra Rio de Janeiro søndag med kurs mot Paris.

Har ikke sett noen døde
- Jeg ønsker bare å finne min sønns kropp slik at han kan få en verdig begravelse, sier Aldair Gomes, faren til Marcelo Parente, som var leder for administrasjonen hos borgermesteren i Rio.

Så langt har ingen sett noen døde på de overflygingene som fransk luftvåpen har foretatt, ifølge Reuters.

Det var 216 passasjerer og en besetning på 12 om bord.

Les også: Norskbritisk gutt (11) savnet

Fire nordmenn om bord
Fire nordmenn var om bord på Flight AF 447 fra Rio. De savnede er Karsten Moholt (58), sønnen Karsten Aleksander Moholt (35) og videre Kristian Berg Andersen (37) og den norskbritiske gutten Alexander Bjoroy (11). I tillegg er Helge Gustafsson (44) blant de savnede. Han er islandsk statsborger, men kommer fra Askøy utenfor Bergen. De siste årene har han bodd i havnebyen Vitória i Brasil, mens han har jobbet i Angola, ifølge bt.no.

Les også: - Et sjokk for det norske miljøet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere