RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Pågrepet» dukket opp på tv

Sist oppdatert:
Amerikanske styrker meldte fredag at de hadde tatt Taliban-lederen Mullah Dadullah til fange. Men så dukket han opp på tv.

Søndag var mulla Dadullah på den pakistanske tv-kanalen Gio, melder London-baserte arabisk-språklige avisen Al-hayat.

- Vi har en styrke på 12.000 Taliban-soldater som forsetter kampen mot koallisjonsstyrkene i Afganistan, sa mulla Dadullah i innslaget, som ble sendt bare to dager etter at amerikanerne mente å ha tatt Dadullah til fange.

Lover et helvete
Taliban-geriljaen og deres støttespillere fortsetter en storoffensiv mot tusenvis av Nato-soldater sør i Afghanistan. Mulla Dadullah lover en helvetes-sommer for de utenlandske soldatene i Afganistan.

- Vi har trent 1200 personer som venter på signal fra oss. Det blir en helvetes-sommer for utenlandsstyrkene i Afganistan, sier mulla Dadullah, som er en av Talibans øverste ledere i Afghanistan.

Dadullah er mannen som i vinter utlovet en belønning på fem kg gull til den eller de som tok livet av norske, danske eller tyske soldater i Afghanistan. Bakgrunnen for belønningen var striden om publiseringen av karikaturtegningene av profeten Muhammed.

Kidnapping
Mohammad Ali Jalali, som tidligere var guvernør i delstaten Paktika ble mandag funnet drept, dagen etter at han ble kidnappet sammen med to andre menn. De to andre mennene, deriblant en tidligere politisjef, ble sluppet fri. Det er ikke kjent hvem som sto bak kidnappingen,melder AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere