*Nettavisen* Nyheter.

Pågrepet etter dobbeltdrap

En 22 år gammel mann ble tirsdag ettermiddag pågrepet i Tyskland siktet for drapet på to menn i den danske byen Haderslev i går kveld.

Den ettersøkte rumeneren ble pågrepet like ved den østerrikske grensen, melder nyhetsbyrået Ritzau.

To menn med arabisk opprinnelse på henholdsvis 16 og 24 år, ble skutt og drept ved et busskur i Braineparken i Haderslev natt til tirsdag.

Stanset i rutinekontroll
En 22 år gammel rumener ble på grunnlag av vitneobservasjoner etter kort tid mistenkt og etterlyst for drapet. Tirsdag ettermiddag ble han stanset i en rutinekontroll op motorveien utenfor den tyske byen Passau.

Politibetjentene ble oppmerksomme på bilen fordi den manglet registreringsskilt bak. Sjåføren viste frem dansk førerkort, og danske myndigheter ble kontaktet. De kunne fortelle sine tyske kollegaer at 22-åringen var etterlyst for drap.

Ønsker utlevering
Politiet fant ingen skytevåpen i mannens bil. Både bilen og mannens klær skal nå undersøkes for spor etter våpen, og dansk politi vil begjære rumeneren utlevert snarest mulig.

Ifølge Danmarks Radio skal den drapssiktede mannen ha plaget den avdøde 24-åringens samboer i forkant av drapet.

- Vi har funnet en baseballkølle i nærheten av drapsstedet. De to drepte ville etter alt å dømme ha fatt i siktede i forbindelse med konflikten rundt kvinnen, sier assisterende politisjef i Haderslev Hans Roost.

Henrettet
Hvordan avdødes samboer skal ha blitt forulempet, er ifølge politiet foreløpig usikkert.

Gjerningsmannen avfyrte mellom 10 og 13 skudd mot de to mennene før han forsvant fra stedet i bil. De to ble blant annet truffet i hodet av skuddene fra det politiet antar er en 9 med mer pistol.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag