*Nettavisen* Nyheter.

Pågrepet og sjekket ut

STOCKHOLM (TV 2 Nettavisen): 32-åringen som var etterlyst etter Anna Lindh-drapet, ble pågrepet og sjekket ut av saken fredag morgen. Politiet står nå uten mistenkte.

12.09.03 13:16

- En tidligere voldsdømt 32-åring som passer til signalementet ble i går kveld avhørt og er sjekket ut av saken, sier pressetalsmann Bjørn Pihlblad til TV 2 Nettavisen.

Politiet i Sverige fortsetter å lete etter personer med det samme signalementet som tidligere: En person i 30-årsalderen med "svensk" utseende, langt, mørkt hår, vel 180 cm høy, kraftig bygd og med et herjet ansikt.

Vitner på kjøpesenteret har sagt at mannen hadde på seg en grå eller beige munkejakke. Han var også iført lue eller caps.

Leter i flere miljøer
- Vi har ikke kommet så langt i etterforskningen at vi har vår mann. Vi har flere personer vi ønsker å snakke med, og leter etter mulige gjerningsmenn i ulike miljø, sier pressetalsmann Bjørn Pihlblad ved politiet i Stockholm til TV 2 Nettavisen.

32-åringen er den andre personen som er pågrepet og sjekket ut av saken. Ved 22-tiden torsdag kveld ble en mann pågrepet i Stockholm sentrum. Den personen lignet på signalementet politiet har av gjerningsmannen, og oppførte seg svært aggressivt. Mannen hadde ingenting med drapet å gjøre.

Fingeravtrykk
32-åringen som ble pågrepet og avhørt torsdag kveld, ble interessant fordi mannens fingeravtrykk ble funnet ved åstedet i kjøpesenteret NK i Stockholm sentrum.

Fingeravtrykket ble rutinemessig sjekket opp mot det omfattende svenske fingeravtrykk-registeret. Mannen, som er en kjenning av politiet, ble identifisert som mulig gjerningsmann på grunn av hans tidligere historie.

Flere spor
Politiet sier til TV 2 Nettavisen at det er sikret flere spor på åstedet, men ønsker ikke å utdype hva slags spor dette er. Torsdag kveld fant politiet kniven de mener er drapsvåpenet.

Det ble også funnet en jakke og en caps utenfor kjøpesenteret som de tror tilhører gjerningsmannen. Dette er nå sendt til Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL). Teknikerne håper å finne drapsmannens DNA-profil innen fem dager.

Politiet er sikre på at drapsmannen har utført kriminelle handlinger tidligere. Det er derfor sannsynlig at han er å finne blant de 200.000 fingeravtrykkene som svensk politi har av kriminelle. Mannen har trolig vært alene om drapet.

Neppe planlagt
- Ingenting tyder på at overfallet var planlagt, sier etterforskningsleder Leif Jennekvist til Dagens Nyheter.

- I dag vil vi fortsette å kontrollere mulige gjerningsmenn og gå gjennom analysearbeidet. Vi vil lage en profil på gjerningsmannen for å nærme oss ham, sier pressetalsmann Pihlblad til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.