RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pakistan henter hjem ambassadør

Pakistan kaller hjem sin ambassadør til Danmark for konsultasjoner. Samtidig holder den danske ambassaden i Pakistan stengt på grunn av uroligheter i landet.

Det pakistanske utenriksdepartementet opplyser fredag at Pakistans ambassadør til Danmark er blitt kalt hjem for konsultasjoner angående Muhammed-karikaturene, melder AP.

Stenger ambassaden
Den danske regjeringen sier fredag at den har stengt sin ambassade i Pakistan midlertidig.

- Vi har bestemt oss for å gjøre det på grunn av den generelle sikkerhetssituasjonen i landet, sier talsmann for utenriksdepartementet, Lars Thuesen.

- Vårt personell er fremdeles i landet, men ikke i ambassaden i Islamabad.

Dusør
Imam Mohammed Yousaf Qureshi ved moskéen Mohabat Khan i byen Peshawar, erklærte i moskéen og på den religiøse skolen Jamia Ashrafia at han vil gi 1,5 millioner rupier (170.000 kroner) og en bil til den som dreper tegnere som lagde Muhammed-karikaturene som ble trykket i Jyllands-Posten.

Det har vært store uroligheter i Pakistan fredag på grunn av tegningene. 125 demonstranter er arrestert og en geistlig er satt i husarrest. AP melder at over 7000 mennesker demonstrerere i hovedstaten Islamabad og at over 5000 er på gatene i byen Quetta.

Brant «norsk» dukke
Tidligere denne uken er fem mennesker drept i protester mot karikaturene.

Politiet skjøt med tåregass mot over 1000 mennesker som prøvde å blokkere en gate i Peshawar. Ifølge vitner ble flere personer arrestert. Fire dukker som forestilte danske, tyske, franske og norske ledere ble hengt fra lyktestolper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere