*Nettavisen* Nyheter.

Pakistan på offensiven

Pakistan går til angrep på Taliban-vennlige opprørere i fjellområdene nordvest i landet.

Det er det pakistanske forsvaret selv som rapporterer om angrep mot opprørerne som lenge har utvidet sin kontroll over Swat dalen nordvest i landet.

- Militære kamphelikoptre skjøt mot opprørernes posisjoner nordvest i Pakistan søndag, og angrep en dal der Taliban-vennlige opprørere har kjempet mot sikkerhetsstyrker i månedsvis, opplyste forsvaret i en pressemelding.

Klikk på bildet for å forstørre.

Pakistans president Pervez Musharraf (til høyre) i samtaler med viseutenriksminister John Negroponte i Islamabad lørdag. Foto: (Pakistans presseinformasjonsdepartement)

USA-besøk
Det ble også avfyrt artilleri mot opprørere i Swat. Det skal ha ført til «mange døde og sårede», opplyser Pakistans forsvar uten å gå i detalj på omfanget av skadene.

Angrepet skjedde samme dag som en av generalene sa at 15.000 soldater er utplassert foran en stor offensiv mot opprørerne i Swat. Det skjer også samtidig med at den amerikanske viseutenriksministeren, John Negroponte, besøker landet i et forsøk på å mekle mellom partene i forbindelse med unntakstilstanden.

Befestet området
Byen Swat er et tidligere turistmål 16 mil nordvest for Islamabad. Her har opprørslederen Maulana Fazlullah siden juli utvidet sitt område. Fazlullah er en fundamentalistisk islamist, som ønsker å innføre en streng islamsk styresett.

Hans etablering i Swat-området, har fått USA til å sette spørsmålstegn ved Pakistans evne til å hamle opp med restene av Taliban og al-Qaida.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.