RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pakistan sjokkert over gisseldrap

Sist oppdatert:
Pakistan er sjokkert over drapene på to pakistanske gisler i Irak. Slektningene til de to fattige arbeiderne anklager myndighetene for å ha gjort for lite.

President Pervez Musharraf fordømte torsdag drapene, som han mener har ødelagt for både menneskeheten og islam. Det melder NTB-AFP.

For sterkt innhold
I en video som ble vist på Al-Jazeera mandag truet gisseltakerne med å drepe Sajid Naeem (29) og Azad Hussein Khan (49) hvis ikke arbeidsgiveren deres trakk seg ut av Irak.

Onsdag kveld kunne den arabiske TV-kanalen melde at de to var drept. Satellittkanalen har mottatt et videoopptak av drapene, men innholdet skal være for sterkt til at det kan vises.

Begge mennene kom fra en fattig landsby i Kashmir og hadde reist til Irak for å tjene penger til familiene sine.

«Gjorde ikke nok»
Fortvilte slektninger beskylder regjeringen for ikke å ha sendt sterke nok signaler til kidnapperne om at Pakistan ikke har planer om å sende styrker til Irak.

- Hvis Pakistans regjering hadde forsøkt, kunne denne tragedien ha vært unngått. Regjeringen skulle kategorisk ha avvist at den kommer til å sende soldater til Irak, sier Khans svoger til nyhetsbyrået AFP.

Hundrevis av mennesker samlet seg torsdag ved de dreptes hjem i byen Rawalakot, 30 kilometer fra den indiske grensen.

- Dette er en overveldende tragedie, for oss, sier Khans svigerinne.

Mange menn fra landsbyen har reist til Irak for å jobbe for det saudieide selskapet Al-Tamimi Gruppen som har to direktører fra Rawalakot. Selskapet vurderer nå å ikke fornye sine kontrakter i Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere