RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pakistan utsetter voldtektslov

Sist oppdatert:
En ny lov som ville gjort det mulig å dømme voldtektsforbrytere etter sivil lov, er utsatt etter religiøst press.

Regjeringen i Pakistan lovte i helgen å presse gjennom en lovendring i parlamentet som skulle gjøre det mulig å tiltale voldtektsforbrytere etter verdslig lov. Nå kommer påstander om voldtekt kun opp i den sharia-inspirerte domstolen. Det gjør det omtrent umulig å få en voldtektsforbryter dømt, og tilsvarende farlig for en kvinne å beskylde noen for voldtekt.

Sterkt press
Men etter at klagene har strømmet på fra både islamistiske og sekulære partier, har regjeringen besluttet å skrive om lovforslaget for å skape en bredere enighet, melder BBC.

Forslaget er allerede revidert en gang, og de sekulære partiene som opprinnelig støttet lovendringen, raser nå over endringene, som de mener gjør det vanskeligere for kvinner å anmelde voldtekter. Samtidig møter regjeringen motstand fra de islamistiske partiene, som krever enda stadig større endringer.

Utroskap forbudt

Den nåværende lovgivningen, kjent som Hudood, kriminaliserer all sex utenfor ekteskapet.

Om et voldtektsoffer ikke klarer å fremvise fire mannlige vitner til overgrepet, kan hun derfor selv dømmes til døden for utroskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere