*Nettavisen* Nyheter.

Pakistansk kvinne voldtatt og hengt i et tre

En pakistansk kvinne er funnet voldtatt og kvalt, i en sak som bærer mange likhetstrekk med overgrepene som har rystet og opprørt nabolandet India.

21.06.14 16:48

21-åringen ble funnet hengt i et tre Layyah-distriktet i Punjab. En mann som skal ha vært hennes kjæreste i et halvt år har tilstått voldtekt og drap og er varetektsfengslet, sier politiet.

Han skal ha innrømmet å ha forsøkt å tvinge kvinnen til å ha sex med to av sine venner. Hun nektet, og det ble en krangel. Neste morgen ble 21-åringen funnet hengt i et tre, ifølge etterforskerne.

Politiet leter etter de to andre som var innblandet i saken. Politiets talsmann Ghazi Salahudin sier til AFP at kvinnen var blitt voldtatt og kvalt, og at hun siden var blitt hengt fra treet for å få det til å ligne et selvmord.

Drapet har mange likhetstrekk med en hendelse i India i forrige måned, der to tenåringsjenter ble utsatt for en gruppevoldtekt og hengt fra et mangotre i delstaten Uttar Pradesh. Drapene og overgrepene førte til sterke protester mot politiets manglende innsats mot slik vold og satte søkelyset på det omfattende problemet med seksualisert vold mot kvinner i India. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag