RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Palestinas statsminister klar

Sist oppdatert:
Abbas har upekt Ismail Haniyeh som som Palestinas fremtidige statsminister.

Det melder AP. Kandidaten ble presentert i et møte med den sittende palestinske lederen Mahmoud Abbas, ifølge en talsmann for Hamas.

Haniyeh har fem uker på seg til å danne en regjering, som Abbas mener bør anerkjenne de tidligere fredsavtalene Palestina har undertegnet med Israel og forplikte seg til fortsette arbeidet med å danne en egen nasjon gjennom forhandlnger.

- Den offisielle henvendelsen kommer i morgen kveld i et møte med Abbas, når vi mottar den offisielle godkjennelsen til å danne den neste regjeringen, sa Haniyeh etter møtet med Abbas mandag ifølge AP.

Dette er starten på prosessen som leder frem mot en ny regjering som senere skal godkjennes av det Hamas-dominerte parlamentet.

Stiv pramatiker
Haniyeh er 43 år gammel om kommer fra Gaza, blir blant mange palestinere sett på som en stiv pragmatiker som skapt gode relasjoner til rivaliserende fraksjoner.

Hamas, som er sier de ønsker Israels undergang, knuste Abbas’ parti Fatah i valget 25. januar med valgløfter om å komme korrupsjonen i det palestinske statsapparatet til livs.

Hamas har tidligere uttalt at de håper å ha klar en ny regjering innen to uker og vil prøve å danne en så bred koalisjon som mulig. Men den militante organisasjonen Islamsk Jihad har avslått Hamas’ tilbud, og sier de frykter at administrasjonens politikk vil hemmes av tidligere fredsavtaler med Israel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere