Palestinsk gutt og journalist drept

En 13 år gammel palestinsk gutt og en palestinsk journalist er drept av israelske soldater under demonstrasjoner til støtte for den likviderte Hamas-lederen sjeik Ahmed Yassin.

Gutten ble drept i byen Khan Yunis nord på Gazastripen, ifølge palestinsk helsepersonell. Han ble truffet i hodet da soldater åpnet ild fra et utkikkstårn i den israelske bosettingen Ganei Tal, som ligger like i nærheten.

Den palestinske journalisten Abu Halima (22) ble truffet av et skudd i magen da han dekket en demonstrasjon i flyktningleiren Balata i utkanten av Nablus på Vestbredden. Han døde av skadene etter å ha blitt fraktet til sykehus.

Halima arbeidet for radiostasjonen ved universitetet i Nablus da han ble drept.

Flere hundre tusen palestinere gikk gjennom Gaza by i en begravelsesprosesjon for Hamas’ åndelige leder mandag formiddag. Også mange andre steder i de palestinske områdene var det store menneskemasser i gatene, i protest mot at Yassin og sju andre personer var blitt drept i et helikopterangrep noen timer tidligere.

De israelske myndighetene stengte grensene mellom de palestinske områdene og Israel av frykt for hevnangrep fra palestinske væpnede grupper.

(NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag