Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Palestinsk toppmøte i Mekka

Mussa Abu Marzouk (t.v), Hamas leder Khaled Meshaal og Palestinske president Mahmoud Abbas.
Mussa Abu Marzouk (t.v), Hamas leder Khaled Meshaal og Palestinske president Mahmoud Abbas. Foto: Hamas information center
Sist oppdatert:
Tirsdag møter president Mahmoud Abbas Hamas-ledere i Mekka. - Dette er vår siste sjanse, sier en talsmann for Abbas til Nettavisen.

Tirsdag kveld møtes representanter for Fatah og Hamas i Mekka, etter initiativ fra Saudi-Arabias kong Abdullah.

- Fatah-delegasjonen er på åtte personer med blant annet president Abbas. Dette møtet er den siste sjansen i et forsøk på å danne en nasjonal samlingsregjering, sier talsmannen for den palestinske presidenten, Nabil Amro, til Nettavisen, på telefon fra Mekka.

- Dersom vi ikke klarer å få til en avtalte i Mekka, er den eneste løsningen på krisen å kalle inn til nyvalg i det palestinske området, fortsetter han.

PLO
To delegasjoner fra Fatah skal forhandle med to delegasjoner fra Hamas. I tillegg skal Abbas og politiske leder i Hamas Khalid Meshaal være i forhandlinger alene. Dialogen kan vare i flere dager, forteller Amro.

Også Hamas politiske nesteleder Mussa Abu Marzouk understreker viktigheten av møtet.

- Hamas kommer til å delta med 18 personer fra Vestbredden, Gazastripen og personer som er i eksil. Det er viktig at vi palestinere finner en løsning på alle punkter der vi er uenig, uten innblanding fra andre og da særlig USA og Israel. Det viktigste er å danne en nasjonal samlingsregjering, og bygge opp PLO på nytt. Vi håper vi kan få til en avtale i Mekka, hvis ikke kan det bli en farlig situasjon mellom palestinerne, sier Abu Marzouk.

90 drept
I løpet av de siste ukene har minst 90 palestinere blitt drept i kamper på Gazastripen mellom tilhengere av Hamas og Fatah-partiet. Urolighetene har vokst i styrke siden Hamas gikk av med valgseieren i det demokratiske valget i januar i fjor.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!