RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Palestinsk toppmøte i Mekka

Mussa Abu Marzouk (t.v), Hamas leder Khaled Meshaal og Palestinske president Mahmoud Abbas.
Mussa Abu Marzouk (t.v), Hamas leder Khaled Meshaal og Palestinske president Mahmoud Abbas. Foto: Hamas information center
Sist oppdatert:
Tirsdag møter president Mahmoud Abbas Hamas-ledere i Mekka. - Dette er vår siste sjanse, sier en talsmann for Abbas til Nettavisen.

Tirsdag kveld møtes representanter for Fatah og Hamas i Mekka, etter initiativ fra Saudi-Arabias kong Abdullah.

- Fatah-delegasjonen er på åtte personer med blant annet president Abbas. Dette møtet er den siste sjansen i et forsøk på å danne en nasjonal samlingsregjering, sier talsmannen for den palestinske presidenten, Nabil Amro, til Nettavisen, på telefon fra Mekka.

- Dersom vi ikke klarer å få til en avtalte i Mekka, er den eneste løsningen på krisen å kalle inn til nyvalg i det palestinske området, fortsetter han.

PLO
To delegasjoner fra Fatah skal forhandle med to delegasjoner fra Hamas. I tillegg skal Abbas og politiske leder i Hamas Khalid Meshaal være i forhandlinger alene. Dialogen kan vare i flere dager, forteller Amro.

Også Hamas politiske nesteleder Mussa Abu Marzouk understreker viktigheten av møtet.

- Hamas kommer til å delta med 18 personer fra Vestbredden, Gazastripen og personer som er i eksil. Det er viktig at vi palestinere finner en løsning på alle punkter der vi er uenig, uten innblanding fra andre og da særlig USA og Israel. Det viktigste er å danne en nasjonal samlingsregjering, og bygge opp PLO på nytt. Vi håper vi kan få til en avtale i Mekka, hvis ikke kan det bli en farlig situasjon mellom palestinerne, sier Abu Marzouk.

90 drept
I løpet av de siste ukene har minst 90 palestinere blitt drept i kamper på Gazastripen mellom tilhengere av Hamas og Fatah-partiet. Urolighetene har vokst i styrke siden Hamas gikk av med valgseieren i det demokratiske valget i januar i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere