*Nettavisen* Nyheter.

Palestinske grupper truer Hamas-ledere

Foto: Scanpix/AFP

Al Aqsa-brigadene har for første gang truet med å drepe Hamas-ledere, blant annet eksil-lederen Khaled Meshaal.

03.10.06 01:53

Maktkampen mellom Fatah og regjeringspartiet Hamas har eskalert ytterligere. I løpet av to dager er tolv palestinere drept og over 100 såret i trefninger mellom de ulike gruppene.

Al-Aqsa-brigadene er en væpnet ving av Fatah, den samme fraksjonen som president Mahmoud er en del av. I en uttalelse til Reuters legger de ansvaret for dødsfallene på Hamas-leder Khaled Meshaal, innenriksminister Said Seyam og Youssef al-Zahar, en høyere funksjonær i Innenriksdepartementet.

«Vi i Al-Aqsa erklærer med makt og frimodighet at folket i hjemlandet og folket i diasporaen vil henrette lederen for opprøret, Khaled Meshaal, Said Seyam og Youssef Al-Zahar. Vi vil utføre dette ønsket for å gjøre et eksempel av disse skitne menneskene,» heter det i uttalelsen.

Meshaal holder til i Damaskus, mens Seyam og Al-Zahar befinner seg i Gaza.

Mushir Al-Masri, representant for Hamas i den lovgivende forsamlingen, sier Al-Aqsa med dette «helder olje på ilden» mellom de rivaliserende fraksjonene.

Han sier også at Hamas «ikke vil vise nåde» dersom noen av deres ledere blir målskiver for det han kalte «de interne kuppmakerne».

En talsmann for Al-Aqsa-brigadene i Gaza vil ikke si om uttalelsen representerer hele gruppen eller bare noen fraksjoner innenfor Al-Aqsa.

Han sier erklæringen er en «naturlig rekasjon» etter at Seyam beordet sine styrker til å ta kontroll over gatene i Gaza søndag for å konfrontere politimenn som streiket på grunn av forsinkede lønnsutbetalinger.

En nær medarbeider av presidenten uttalte mandag at Abbas vurderer seriøst å danne en kriseregjering og en administrasjon av teknokrater eller å utrope tidlige valg for å ende krisen med Hamas. Hamas vant regjeringsmakten etter valget i januar 2006.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.