*Nettavisen* Nyheter.

Palin skaper storm etter Facebook-bilde

Tidligere visepresidentkandidat Sarah Palin får kritikk fra sine Facebook-tilhengere etter at hun postet et bilde av sønnen sin som står oppå familiehunden. Foto: Jonathan Ernst (Reuters)

Sarah Palin har hisset på seg hundeelskere.

02.01.15 22:08

Første nyttårsdag postet Sarah Palin et bilde på Facebook av sønnen Trig (6), som har Downs syndrom, hvor han bruker familiehunden som en trappestol for å nå opp til kjøkkenbenken.

Se Facebook-bildet nederst i saken.

Labradoren ser riktig nok ikke til å ta seg videre nær av at seksåringen står oppå den. Men likevel har bildet hisset på seg mange hundeelskere.

I skrivende stund har bildet blitt kommentert 15.000 ganger og fått 56.000 «likes» fra Palins 4,5 millioner følgere på Facebook. Her blir hun blant annet beskyldt for dyremishandling.

«Måtte 2015 få alle hindringer omgjort til et springbrett for veien videre,» skrev Palin over bildet.

- Du eier ingen skam
Her følger noen av reaksjonene:

«Du ønsker å styre din delstat og ditt land, men du har ikke fornuft til å fortelle dine barn at de ikke skal tråkke på hundens ryggrad?» skriver en kritisk røst.

«Du eier ingen skam. Når ble det greit å stå oppå en hund? Dette er motbydelig og veldig dårlig foreldreomsorg. Hvordan ville du likt om noen sto på ditt barn, din tåpe!!!» skriver en annen.

Andre viste imidlertid begeistring for bildet og sønnens kreativitet.

«Trig er flink til å løse problemer, og til alle dere «hatere» der ute som spyr gift … dette er en liten gutt med sin hund som ikke gjør noe galt. Og Sarah ~ Jeg liker mottoet ditt for det nye året!!» skrev en beundrer.

Kjørte med hunden på taket
Det å knyttes til angivelig dyremishandling, er ingen spøk i amerikansk politikk. I 2007 avslørte The Boston Globe at Mitt Romney i 1983 dro på en tolv timer lang biltur med familiens irske setter plassert i en takboks på bilen.

Denne hendelsen ble gjenstand for negativ presseomtale og politiske angrep en rekke ganger under presidentvalget i 2012, da Romney tapte mot sittende president Barack Obama, ifølge Reuters.

Palin, som er tidligere guvernør i Alaska, stilte som John McCains visepresidentkandidat da han tapte presidentvalget mot Obama i 2008. Hun er blitt kjent for sine mange kontroversielle utspill.

HTML EMBED
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag