RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Palin skjeller ut «impotente» journalister

(Getty Images)
Sist oppdatert:
Eks-guvernøren raste på amerikansk radioprogram.

Tidligere denne uken publiserte magasinet Vanity Fair et kritisk portrett av Sarah Palin, den tidligere guvernøren av Alaska som også var John McCains visepresidentkandidat i 2008.

Vanity Fair har fått kritikk for kildebruken i saken, og når Palin ble spurt om saken på The Sean Hannity Show, tente hun på alle plugger, ifølge CBS News.

- Impotente, halte og feige reportere tar anonyme kilder og siterer dem som om det skulle være fakta. Det sårer meg fordi det er så åpenbart hvilken tilstand den feige journalistikken er i i dag, når de bruker slike anonyme kilder som fakta, sa Palin.

Tvilsom
Vanity Fair-saken har blitt heftig diskutert i amerikansk media, og selv om Palin får kritikk for ordbruken sin på radioprogrammet, er også mange sterkt kritiske til kildebruken til journalisten Michael Joseph Gross.

Journalisten hevder blant annet i saken at Sarah Palin under presidentvalgkampen skal ha vurdert om hennes da gravide datter burde gifte seg, og hvilken helg som i så fall ville vært best med tanke på mediaoppslag.

Dette har blitt avfeid av folk som jobbet med Palin under valgkampen, som bekrefter at de har diskutert temaet, men at Sarah Palin aldri var til stede under disse samtalene.

- Typisk for Palin-dekningen
Journalisten Ben Smith i avisen Politico har kritisert Vanity Fair-artikkelen ved flere anledninger, og sier at den illustrerer mye av problemene ved mediadekningen av Sarah Palin.

- Palin snakker nesten aldri med nøytral media, og dermed slipper hun spørsmålene, utfordringene og faktasjekkene som politiske journalister utsetter nesten alle andre politikere for. Dette får hun mye fortjent kritikk for. Men på grunn av apetitten for informasjon om henne, kompenserer pressen av og til ved å publisere slike dårlig kildebelagte, elendig rapporterte tullesaker om henne. Det er vanskelig å se for seg at en slik sak om en annen politiker ville kunnet stå på trykk i et seriøst tidsskrift som Vanity Fair, skriver Smith på sin blogg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere