RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Palme-våpenet var ladd

Sist oppdatert:
Tirsdag kveld bekreftet svensk politi at det såkalte Mockfjärds-våpenet som ble funnet mandag var ladd med flere patroner.

- Vi så at det satt patroner i revolveren og i en del av dem var det kuler, sier sjefen for Palmeetterforskningen, Stig Edquist, til Expressen.

Våpenet, en Smith & Wesson-revolver, ble funnet av dykkere leid inn av Expressen mandag denne uken.

Politiet er usikre
Politiet bekreftet tirsdag at revolveren er det såkalte Mockfjärds-våpenet, som ble brukt under et ran i Mockfjärd i Dalarna i 1983. Serienummeret på våpenet stemmer.

Etterforskerne i Palmegruppen håper i det lengste at det nye våpenfunnet skal vise seg å være det samme våpenet som ble brukt under mordet på Olof Palme.

Men politiet er likevel usikker og tviler på at revolveren kan ha ligget i vannet siden ranet mot posten i Mockfjärd 27. oktober 1983.

- Det ser ikke ut som et våpen som har lagt 20 år i vann, sier politiprofessor Leif GW. Persson til avisen.

Utlelukker
Hvis det skulle vise seg å stemme at våpenet er det samme som ble brukt under postranet er det med stor sannsynlighet ikke det samme våpenet som tok livet av den tidligere svenske statsministeren.

- At det våpenet skulle ha blitt hentet opp av sjøen og siden brukt på Sveavägen kan man utelukke, konstaterer polisprofessor Leif GW. Persson-

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere