RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters)

Panda-feber i Japan

Sist oppdatert:
Titusenvis av mennesker strømmer til dyreparken for å se de utryddingstruede panda-tvillingene. Se video.

De fire måneder gamle pandaene Meihin og Aihin er blitt en kjempeattraksjon i den japanske dyreparken. Titiusenvis av mennesker strømmer til dyreparken for å se pandaene som nå har blitt betraktelig større siden de ble født lille julaften.

Ifølge Reuters veier både den mannlige og den kvinnelige pandaen seks kilo hver. Da de ble født, veide de kun 84 gram og 196 gram.

Forskjellig personlighet
Pandaene ser veldig like ut, men skal visstnok ha meget forskjellig personlighet. Jente-pandaen Aihin pleier å holde seg tett til moren og suge melk så ofte hun kan. Gutte-pandaen Meihin vil heller være alene og sove.

Dette er den andre pandafødselen i verden som har foregått midt på vinteren, melder Reuters. Vanligvis fødes de på sommeren eller høsten. Panda-mammaen fødte også en panda i 2001.

Sju pandaer født i dyreparken
Dyreparken i Wakayama i Japan har hatt stor suksess, og er en av de få som har klart å avle opp de utryddingstruede pandaene i fangenskap. Til nå er det blitt født sju pandaer i denne dyreparken. Dyreparken sier at miljøet som pandaene bor i er årsaken til at de har fått dette til.

Wakayama er kjent for å ha ren luft og rent vann. I tillegg har de også rikelig tilgang på bambus. Ifølge dyreparken har de klart å lage omgivelsene mest mulig lik dem som pandaene ville hatt om de hadde levd i det fri.

Ute i regnet
Dyrepasseren Tatsuko Nakao sier at de lar pandaene være ute hvis det regner, istedenfor å skulle ta dem inn. Hun mener at dette kan være en av årsakene til de gode resultatene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere