*Nettavisen* Nyheter.

Panserkardinal er pavefavoritt

Den erkekonservative tyske kardinal Joseph Ratzinger fremstår nå som favoritt foran neste ukes pavevalg, et valg som ventes å bli hurtig avgjort.

14.04.05 10:53

Ratzinger skal fra mandag av lede konklaven, møtet hvor de stemmeberettigede kardinalene skal utpeke den katolske kirkens nye overhode. Nå regnes han selv som favoritten til å overta etter sin avdøde mentor, Johannes Paul II, melder nyhetsbyrået Ritzau.

Den katolske kirkens sjefideolog har hittil vært regnet som en kompromisskandidat dersom ingen andre kandidater får flertallet bak seg. Men den erkekonservative kardinalens stjerne skal ha steget etter at han forrige fredag med sikker hånd og innlevelse ledet sørgemessen på Petersplassen, da Johannes Paul II ble gravlagt.

Ifølge flere italienske aviser vil mellom 40 og 50 av de 115 stemmeberettigede kardinalene stemme på den snart 78 år gamle tyskeren, som i 23 år har ledet avdelingen i Vatikanet som i sin tid var kjent som den hellige inkvisisjonen.

De fleste ekspertene regner for øvrig med at pavevalget, som starter mandag, er avgjort onsdag eller torsdag i neste uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag