RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Parlamentet satt ut av spill

Sri Lankas president Chandrika Kumaratunga satte tirsdag nasjonalforsamlingen midlertidig ut av spill etter at hun hadde gitt tre ministere sparken.

Både forsvarsministeren, innenriksministeren og informasjonsministeren måtte tirsdag gå av i det som beskrives som et overraskende trekk fra presidenten, skriver NTB-AFP-Reuters.

Deretter utkommanderte hun hæren til å bevokte nøkkelinstitusjoner som den statlige fjernsynsstasjonen og et elektrisitetsverk, og oppløste nasjonalforsamlingen for to uker.

- Sikkerhetshensyn
I en offisiell erklæring skriver Kumaratunga at hun gir ministrene sparken for «å forebygge ytterligere forverring av sikkerhetssituasjonen i landet».

- Vi har satt inn soldater ved et par nøkkelposisjoner for å forhindre forstyrrelser, bekrefter talsmann for hæren Sumedha Perera overfor nyhetsbyrået Reuters.

Strid
Det har lenge vært en åpen og bitter politisk strid mellom presidenten og statsminister Ranil Wickremesinghe, som leder hvert sitt politiske parti. Mange frykter at landet nå føres ut i en konstitusjonell krise.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere