*Nettavisen* Nyheter.

Partert mann identifisert

Politiet i Danmark kjenner nå identiteten til mannen som ble funnet drept og partert i København i helgen. Drapet på den danske drosjesjåføren fremstår som et mysterium.

29.03.05 15:34

- Vi kjenner identiteten hans hundre prosent. Vi har nå en obduksjonsrapport som konstaterer hvem mannen er, sier visekriminalinspektør Kjeld Christensen til TV 2 Nettavisen.

Mannen er ikke kjent av politiet tidligere. Dette, sammen med at liket ble funnet sterkt maltraktert, gjør at drapet derfor fremstår som en mysterium.

- Drapet vil bli prioritert svært høyt. Vi vet ennå ikke noe om bakgrunnen for drapet, men det håper vi snart å gjøre. Vi vil nå lære den drepte å kjenne, sier Christensen.

Urolige norske mødre
Etter at dansk politi mandag gikk ut med bilde av den døde, har flere nordmenn ringt dansk politi med opplysninger om at den døde kan ha vært en nordmann. Dette er nå endelig avkreftet.

Den døde er en dansk drosjesjåfør. Han har ikke kriminelt rulleblad og er ingen kjenning av politiet.

- Mannen er helt ukjent for oss, konstaterer Christensen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Makabert drap
Mannens arm og ben ble funnet av forbipasserende i Klerkegade i København lørdag morgen. Delene hadde blitt sett av flere forbipasserende men ble forvekslet med deler fra en utstillingsdukke. Først da en mann så nærmere på armen og benen, ble politiet kontaktet.

Mandag morgen ble resten av kroppen funnet av en mann som var på luftetur med hunden. Liket ble funnet i en undergang ikke langt fra Klerkegade. Hode var forsøkt kuttet av. Den dreptes torso er også partert, og han har flere knivkutt på kroppen.

- Dette er meget spesielt og saken vil bli høyt prioritert, sier visekriminalinspektøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.