*Nettavisen* Nyheter.

Passasjerfly fikk strømbrudd i luften

Et rutefly med 344 passasjerer mistet all strømmen da det var på vei fra Sydney til Bangkok.

10.01.08 14:35

Da Qantas sitt Boeing 747 befant seg i luften 15 minutter unna flyplassen i Bangkok, mistet flyet all strømmen. Det gjensto bare 30 minutter igjen av reservebatteriene, og luftfartseksperter sier at dette kunne ha endt katastrofalt dersom flyet ikke hadde vært i nærheten av en flystripe.

- Lande på havet
Strømbruddet ble forårsaket av en vannlekkasje inn til flyets fire generatorer.

- Hvis flyet hadde befunnet seg langt unna et passende landingsområde, så er det klart at flyet hadde blitt nødt til å lande på havet eller foreta en nødlanding på land, sier Julian Walsh, visedirektør for det australske transport- og sikkerhetsbyrået, til Daily Mail.

Colin Adams, ved det internasjonale pilotforbundet i Australia, sier at besetningen og passasjerene om bord i Qantas-flyet hadde flaksen på sin side.

- Dersom dette hadde skjedd på nattetid eller langt unna en flyplass, så ville situasjonen vært langt mer alvorlig fordi man ville ha mistet mye av luftfartøyets belysning og instrumentfunksjonen, sier Adams.

Ingen flyulykker
Det australske flyselskapet Qantas har aldri hatt en flyulykke og soler seg i glansen av sin anseelse for å være trygt og sikkert.

Jumbojeten landet trygt på flyplassen i Bangkok og ingen av passasjerene om bord opplevde noe dramatikk.

- Alt vi ble fortalt var at de hadde et problem med strømmen etter at lysene blinket av og på gjentatte ganger, sier flypassasjer Chloe Washbrook til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.