*Nettavisen* Nyheter.

Passasjerfly i flammer

Passasjerfly i flammehav etter at det kjørte av rullebanen på en flyplass i Toronto, Canada.

03.08.05 00:19

Air France-maskinen, av typen A340 på vei fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris, fikk trøbbel under landing på Pearson-flyplassen i den kanadiske byen sent tirsdag kveld, norsk tid. Flyet skled ut av rullebanen og var i full fyr kort tid etter, melder AP.

- Så passasjerer evakuere
Det er foreløpig høyst uklart om tilstanden til passasjerer og personell ombord. En radioreporter forteller ifølge Sky News at han har sett flere evakuere flyvraket. Sky News meldte tidligere i kveld at flyet hadde 291 passasjerer ombord. Andre nyhetsbyrået opererer med tall «over 200».

Vanskelig vær
Det var vanskelige værforhold med lyn og torden på ulykkestidspunktet. TV-bilder viser flyet, en Airbus A340, i et flammehav få meter fra en av Canadas mest trafikkerte bilveier.

Den siste, store flyulykken i USA og Canada skjedde 12. november 2001, kort tid etter terrorangrepet i New York. Da mistet et fly fra American Airlines en del og styrtet inn i et boligområde i New York. 265 mennesker mistet livet.

Er du i nærheten av ulykkesområdet? Ta kontakt på e-post vaktsjef@nettavisen.no , telefon +47 21 00 60 10, MMS til NATIPS 1984.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.