RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Passasjerfly i havet

Sist oppdatert:
Et tunisisk passasjerfly har nødlandet i havet utenfor den italienske øya Sicilia. Redningsarbeidet foregår får fullt.

Flyet hadde 35 passasjerer om bord da det nødlandet i havet utenfor havnebyen Palermo. 24 personer skal ha blitt reddet av kystvakta, og fem omkomne skal ha blitt funnet, melder Reuters.

Piloten meldte om problemer med motoren, og ville nødlande på flyplassen i Palermo, men nådde ikke fram. Det melder det italienske nyhetsbyrået Ansa, som igjen siterer italienske redningsmannskaper. Ulykkesplassen ligger 13 kilometer fra kysten utenfor havnebyen Palermo.

Ifølge Nicoletta Tommessile, som er talskvinne for det italienske luftfartsverket ENAV, kontaktet piloten flykontrollen i Roma klokka 15.24, lokal tid, for å rapportere om motorproblemene. Piloten sa at han ville forsøke å nå Palermo. 16 minutter senere fikk tårnet beskjeden:

- Vi går ned i havet.

Kystvakta så to passasjerer på flyvingene etter nødlandingen. Flyet var på vei fra Bari, som ligger ved kysten sørøst i Italia, til Djerba i Tunisia. Flyet er en ATR-42, som kan ta opp til 50 passasjerer.

Det er bare fire dager siden et passasjerfly kjørte av rullebanen på en flyplass i Toronto i Canada. Alle om bord i flyet, hele 309 personer, klarte å komme seg ut av flyet på 90 sekunder.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer.

Er du i nærheten av ulykkesområdet? Ta kontakt på e-post vaktsjef@nettavisen.no , telefon +47 21 00 60 10, MMS til NATIPS 1984.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere