RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Passasjerfly skled utenfor kanten etter landing

Sist oppdatert:
Landingen ble til et mareritt for flypassasjerene. Se de spektakulære bildene i videoen over.

Et passasjerfly havnet i en bratt skråning bare meter fra sjøen etter at det kjørte av rullebanen under landing nord i Tyrkia.

Hendelsen skapte panikk blant de 162 passasjerene om bord, men både passasjerer og besetningen på seks kom seg ut av flyet uskadd. Bilder fra flyplassen i Trabzon viser flyet liggende på buken i en sølete skråning, med nesen bare meter fra sjøen. Hadde det sklidd lenger, hadde det havnet i vannet.

Passasjer Yuksel Gordu sier til det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu at det ikke finnes ord for å beskrive passasjerenes redsel.

– Det er et mirakel at vi slapp unna. Vi kunne ha brent opp, eksplodert, havnet i sjøen. Takk Gud. Det føles som om jeg er i ferd med å bli gal når jeg tenker gjennom det som skjedde, sier Gordu.

En annen passasjer, Fatma Gordu, sier til det private nyhetsbyrået Dogan at det kom en høy lyd etter at flyet landet.

– Plutselig skjenet flyet. Nesepartiet støtte i bakken og bakenden ble løftet opp i luften. Alle fikk panikk, sier hun.

Flyplassen i Trabzon ligger ved Svartehavet. Flyet tilhører Pegasus Airlines og er av typen 737–800. Det gikk inn for landing i Trabzon etter å ha fløyet fra Tyrkias hovedstad Ankara lørdag kveld.

Trabzons guvernør Yucel Yavuz sier etterforskerne nå forsøker å finne ut hvorfor flyet havnet utenfor rullebanen. Flyplassen ble midlertidig stengt etter hendelsen, men åpnet søndag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere