Passasjerfly styrtet i New York

Foto: David Duprey (AP)

Et passasjerfly har krasjet i et hus i den amerikanske delstaten New York.

13.02.09 09:45

49 mennesker ble drept da et fly fra Continental Airlines krasjet i et boligområde i Buffalo i New York fredag morgen norsk tid. Det var 44 passasjerer om bord og fire besetningsmedlemmer. Alle ble drept i styrten. I tillegg omkom en person på bakken, melder CNN.

Har du tips i saken? Ta kontakt på vaktsjef@nettavisen.no, telefon +47 21 00 60 10 eller sms/mms med kodeord tips til 1930.

Ifølge politiet flyet i et bolighus i forstaden Clarence Center utenfor Buffalo. Bilder på CNN viser et hus innhyllet i flammer.

Minst to personer som befant seg på bakken er kjørt til sykehus.

49 døde
49 mennesker mistet livet i ulykken, melder The Buffalo News. Amerikanske luftfartsmyndigheter bekrefter tallet. Alle de 48 om bord pluss en person på bakken er døde. Det skal bare ha vært én person i huset som ble truffet.

Iføgle CNN var det flight 3407 fra Continental, men som var operert av Colgan Air, som styrtet. Flyet var på vei fra Newark, New Jersey til Buffalo da det krasjet sent torsdag kveld lokal tid.

Maskinen som styrtet er en Dash 8-400, som også brukes av Widerøe.

Mannskapet skal ha rapportert om tekniske problemer kort tid før styrten. Flyet styrtet bare 10 kilometer fra Buffalo Niagara International Airport der det skulle lande.

En video fra styrten er allerede lagt ut på YouTube:

HTML EMBED

Skulle hente søsteren
Chris Kousmer var på vei til flyplassen for å hente sin søster Elise (24) da han hørte om ulykken på radioen. Han kom raskt til åstedet etter at han hørte at det var hennes fly som styrtet.

- Foreldrene mine er på ferie i Florida og jeg måtte ringe dem og fortelle dem hva som skjer, forteller Chris Kausmer til CNN.

- Moren min lagde en lyd på telefonen som jeg aldri har hørt før. Så hun tok det ikke pent, sier Kausner.

1569

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.