RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Påstår livstid for Mijailovic

(Melitta Wellner/Reuters)
Sist oppdatert:
Aktor påstår livstid for Mijailo Mijailovic for drapet på Anna Lindh.

Mijailo Mijailovic har med overlegg drept Anna Lindh. Han skal dømmes til fengsel på livstid. Det var kort oppsummert sjefsanklager Nils Rekkes påstand overfor svensk høyesterett fredag, skriver Aftonbladet.

- Drapet var sjeldent rått og brutalt og var preget av målbevissthet og hensynsløshet. Han kom med flere knivstikk og Anna Lindh var helt forsvarsløs, sa Rekke.

Rekke mente også at ugjerningen hadde en politisk dimensjon.

- Anna Lindh var tvunget til å eksponere seg som politiker. Det var ingen tilfeldighet at hun var offeret. Hun var en representant for det Mijailovic ikke likete, sa Rekke.

Han dvelte ved tiltaltes følelse av å stå utenfor og snå at hans samfunnshat var en del av motivet, i likhet med Mijailovics fiendtlige innstilling til kvinner.

Fire av seks eksperter som forklarte seg bak stengte dører i høyesterett torsdag, konkluderte at Mijailovic var alvorlig psykisk syk. Rekke mener likevel at domstolen kan se bort fra disse konklusjonene og legge vekt på de som mener at tiltalte ikke er alvorlig psykisk syk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere