Pastor og elskerinne pågrepet

Den norske pastoren Helge Fossmo (32) ble onsdag pågrepet sammen med en kvinne han har et kjærlighetsforhold til. Begge er mistenkt for drap eller medvirkning til drap på pastorens kone Alexandra Fossmo (23).

28.01.04 21:41

- Vi har anholdt den myrdede kvinnens mann og hustruen til mannen som er skutt. Mannen er mistenkt for mord eller medvirkning til mord, kvinnen er mistenkt for medvirkning eller planlegging av begge skyteepisodene, sier kriminalinspektør Kenneth Ågren, etterforskningsleder i Uppsala-politiet, til TV 2 Nettavisen.

MIstenkte er kjærester
Mannen som nå sitter i varetekt, er pastoren som var gift med den drepte Alexandra Fossmo (23). Kvinnen var gift med mannen (30) som ble skutt i nabohuset samme kveld som Alexandra ble drept.

- Det er på det rene at de to pågrepne har et kjærlighetsforhold, sa Elin Blank hos den svenske påtalemyndigheten på pressekonferanse i Uppsala onsdag kveld.

De to ble pågrepet i en omfattende politirazzia onsdag. Pågripelsene skjedde uten dramatikk.

Elin Blank hos den svenske påtalemyndigheten sier til Aftonbladet at det ikke finnes flere mistenkte.

- Beslutningen om å pågripe disse ble tatt i morges. Samtidig besluttet vi å gjennomføre en husransakelse, sier Blank.

Etterforsker eks-konas død på nytt
Pastor Helge Fossmo har tre barn på henholdsvis 5, 7 og 8 år.

- Sosialmyndighetene tar seg av barna inntil videre, sier kriminlainspektør Ågren til TV 2 Nettavisen.

Pastorens første kone (23) ble funnet død i badekaret i 1999.

- Vi vil nå etterforske dette dødsfallet på nytt, men foreløpig er ingen mistenkt for det forholdet, sier Ågren.

Mange vitner
Politiet har allerede foretatt 100 avhør i saken, og flere fra sekten og det lille bygdesamfunnet i Uppsala vil følge de nærmeste dagene.

Tidligere i dag er Helge Fossmo avhørt.

- Han nekter straffskyld, men er rolig og fattet, sier Ågren.

Også den varetekstsfengslede kvinnen er rolig, men skal ikke ha sagt stort etter pågripelsen.

- Hun blir fremstilt for varetekstsfengsling i morgen, sier Ågren.

Fredag holdes fengslingsmøte med den mistenkte pastoren.

Skjøt mot underlivet
En 26 år gammel kvinne har allerede innrømmet at hun skjøt og tok livet av den 23 år gamle pastorkona. Den 26 år gamlekvinnen har også innrømmet å ha skutt den 30 år gammel mannen i nabohuset til Alexandra og Helge Fossmo.

Den 23 år gamle kvinnen ble skutt med to skudd mot hodet. Deretter skal gjerningspersonen ha skutt mot kvinnens underliv, et skudd som traff hoften.

Politiet mener at det ligger en betydning i at skuddet ble rettet mot kvinnens underliv. Aftonbladet skriver at man mistenker at den 26 år gamle kvinnen skal ha blitt brukt som et redskap for pastoren og nabokvinnen i et dødelig kjærlighetsdrama.

- Tror Helge var målet
Kort tid etter drapet stod boren til pastoren frem i Dagbladet og fortalte at pastoren trodde at også han skulle blitt skutt den aktuelle kvelden.

- Vi tviler ikke på forklaringen til siktede om at det var hun som skjøt både Helges kone og nabo. Derfor tror vi Helge var målet, sa boren til Dagbladet.

Han forklarte også hvor broren skal ha oppholdt seg den aktuelle kvelden.

- Helge og Alexandra sov sammen i sitt eget soverom da minstegutten på fire år våknet i naborommet og gråt. Helge gikk inn og la seg sammen med ham. De sovnet. Drapet på Alexandra må ha skjedd mens de to lå vegg i vegg. Det er rart at verken Helge eller gutten hørte noe. Hvis det er brukt en 22-kalibret revolver, lager den ikke særlig smell. At ingen i nabohuset hørte skudd da 30-åringen ble skutt rett etterpå, antyder jo det samme, fortalte boren til avisen.

Nå er derimot pastoren mistenkt for å ha medvirket til drapet og drapsforsøket.

Pastoren har norsk far, og har bodd på Østlandet i flere år. I 1994 meldte han flytting til Sverige, og har i de siste årene være pastor i Filadelfia-menigheten i Knutby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag