Pastoren avslørte seg selv på telefonen

Uvitende om at politiet lyttet på samtalen lo pastor Helge Fossmo av drapet på kona Alexandra, da han snakket med broren på telefonen.

10.05.04 11:55

28. januar ble pastor Helge Fossmo pågrepet, mistenkt for medvirkning til drapet på sin egen kone. Politiet fikk tidlig mistanke til pastoren, og fikk sine mistanker bekreftet ved å avlytte pastorens telefon, skriver Expressen.

Noen få dager etter at kona ble skutt og drept i senga, spilte politiet inn en samtale mellom pastoren og broren hans.

- Det blir store utgifter denne måneden, nye seng¿ha ha¿ ny pute og dyne¿ha ha¿ begravelseskostnader.. ha ha.

Avslørte utroskap
Deretter ba pastoren broren betale tilbake en del penger han skyldte. Samtidig fortalte pastoren at kona var forsikret, og at han snart kom til å få en stor sum penger.

Telefonavlyttingen avslørte også pastorens utenomekteskapelige affærer. Dermed var også pastorens motiv avslørt.

Under en av pastorens samtaler med elskerinnen, ringer politiet elskerinnen på en annen telefon og sier de vil avhøre henne på nytt. Etterpå spør hun pastoren hva hun skal svare dersom politiet begynner å spørre om pastoren.

- At jeg er en nær venn, fordi Daniel og jeg er nære venner, svarte pastoren.

Rettssak neste uke
Pastoren og barnepiken som har innrømmet å ha skutt blir formelt tiltalt 12. mai. 04 Rettssaken mot eks-pastoren og hans forhenværende barnepike og elskerinne starter i Uppsala tingsrätt 18. mai.

Fossmo er siktet for fire forbrytelser. Han er siktet for drapet på sin første kone Helene Fossmo, som ble funnet død i parets hjem i 1999. Han er også siktet for oppfordring til drapsforsøk på sin andre kone, Alexandra, etter at hun i november i fjor ble overfalt og slått med en hammer av Sara Svensson.

Den tidligere Knutby-pastoren er i tillegg siktet for medvirkning til drap på Alexandra Fossmo og drapsforsøk på en nabo 10. januar i år.

26 år gamle Sara Svensson er siktet for å ha skutt Fossmos kone, men politiet tror hun ble utsatt for systematisk hjernevasking av Helge Fossmo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.