*Nettavisen* Nyheter.

Pastoren forteller om drapsnatten

Den drapsmistenkte pastoren Helge Fossmo brøt sammen i cellen og forteller om drapsnatten. – Det var blodig, klissete og kaotisk, sier Fossmo.

Den 32 år gamle norskfødte pastoren sitter i varetektsfengsel mistenkt for medvirkning til drap på sin kone Alexandra og medvirkning til drapsforsøk på sin nabo.

Expressen avslører tirsdag pastorens versjon av det som skjedde drapsnatten. Pastoren forteller om det som skjedde da han fant sin 30 år gamle nabo skutt.

- Jeg møttes av et forferdlig syn. Det var blodig, klissete og kaotisk. Jeg handlet spontant og ga min venn førstehjelp, forteller pastoren via sine venner.

Med i ambulansen
Ifølge vennene ringte pastoren til naboene og ba dem fortelle kona hans, Alexandra, at 30-åringen var skuddskadet og at han hadde blitt med til sykehuset. I ambulansen satt pastor Fossmo rett ved siden av naboen.

- Jeg pratet med ham hele tiden for at han skulle holde seg våken. Ifølge ambulansepersonalet var det svært viktig at han ikke mistet bevisstheten, sier Fossmo.

Naoben selv sier at han ville dødd uten pastoren, som nå er siktet for medvirkning til drapsforsøk på ham, i bilen.

- Pastoren holdt øyelokkene mine opp og gjentok: «Kom igjen nå. Ikke gi opp. Dette skal gå bra.», sier 30-åringen via sine venner, til Expressen.

Brøt sammen i cellen
Helge Fossmo og hans advokat Ola Nordström vil ikke anke avgjørelsen om å holde ham varetektsfengslet, selv om pastoren nekter å ha noe med drapene å gjøre. I politiavhør har Fossmo vært rolig og avbalansert, men på cella holder tanken på hans tre barn på å knekke ham, sier advokaten.

- Han har grått i cella. Når vi snakker om barna klarer han ikke motstå tårene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag