*Nettavisen* Nyheter.

Pastorkonas søster snakker ut

Hun kan ikke forstå det som er skjedd. For første gang forteller søsteren til den drepte pastorkona i Knutby om sorgen og livet i menigheten. Se henne på TV 2 i kveld.

16.02.04 19:18

- Hvordan kan noen komme inn til hennes seng og kaldblodig bare drepe henne? Jeg forstår det ikke, sier Anna.

I kveld snakker hun åpenhjertig ut i Dokument 2 på TV 2 om sjokket og sorgen etter at søsteren Alexandra Fossmo ble drept.

Sterke reaksjoner
Sjelden har en hendelse skapt så sterke reaksjoner som det brutale drapet på den unge pastorkona i den lille svenske bygda Knutby.

Fredag 13. februar ble den norske pastoren Helge Fossmo varetektsfengslet for to nye uker av Uppsala tingsrätt. To dager tidligere ble hans elskerinne, som også er siktet i saken, sluppet ut av fengsel.

Den lille Knutby-menigheten, som hele tiden har støttet pastoren, valgte torsdag å sparke Fossmo fra menigheten.

- Hun var alltid glad
- Hun var alltid glad, skulle alltid tulle og tøyse. Hun var alltid den livlige, den glade, sier storesøsteren Anna i dokumentaren.

I samarbeid med svensk TV4 tegner Dokument 2 et bilde av hele historien, og forsøker å finne forklaringer på det som har skjedd. I fire uker har et tv-team fulgt menigheten i Knutby.

Dokumentaren gir et innblikk i en av de mest oppsiktsvekkende drapssakene i skandinavisk historie. For første gang forteller medlemmene i Knutby-menigheten om hvordan de opplevde drapsdramaet på nært hold.

Var det et sjalusidrap?
Var dette et banalt sjalusidrap utført av en forsmådd barnepike, eller finnes det en større forklaring - rotfestet i en farlig blanding av religion, sex og makt i den sektlignende bygdemenigheten?

Ledet noen få allmektige og karismatiske ledere den lille menigheten rett inn i katastrofen?

Se Dokument 2 mandag kveld kl. 22.40

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.