RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Påtar seg skyld for narkokrig

Foto: Daniel Aguilar (REUTERS)
Hillary Clinton sier USA må ta sin del av ansvaret for narkotikakrigen som herjer i Mexico.

En rekke meksikanske narkotikakarteller kjemper en blodig krig mot hverandre for å få kontroll over de lukrative smuglerrutene inn til USA.

Kartellene tjener gode penger på å smugle narkotika inn til USA, for deretter å smugle inn amerikanske våpen til Mexico som de bruker til å væpne sine kriminelle undersåtter.

Varsler tøffe tiltak
Den onde sirkelen har forverret seg betraktelig det siste året, og president Barack Obama varsler nå tøffe tiltak mot den illegale narkotika- og våpenhandelen.

- Vi er nødt til å gjøre mer og forsikre oss om at våpen og penger ikke strømmer tilbake til kartellene, sa Obama under en pressekonferanse tirsdag.

Det hvite hus opplyste tirsdag at de vil bruke 700 millioner dollar på å styrke sikkerheten langs grensen til Mexico.

Les også: Fant fem hoder i kjølebokser
Les også: Fant 27 lik på ett døgn

8000 mennesker har blitt drept i forbindelse med narkotikarelatert kriminalitet i Mexico de to siste årene. Nå frykter amerikanske myndigheter at krigen vil spre seg til USA.

Må dele ansvaret
Utenriksminister Hillary Clinton besøkte Mexico onsdag for å drøfte den alvorlige situasjonen med president Felipe Calderon, melder BBC.

- Vår umettelige etterspørsel på illegal narkotika gir økt narkotikahandel. Vår inkompetanse når det gjelder å forhindre at våpen blir smuglet over grensen til disse kriminelle, forårsaker at politifolk, soldater og sivile blir drept. Jeg mener på det sterkeste at vi har en del av ansvaret, sa Clinton da hun ankom Mexico.

Det er ventet at Clinton også vil ta opp temaer som handel og ulovlig innvandring under det to dager lange besøket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere