RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pattedyr med dinosaur i magen

Sist oppdatert:
Dette 130 millioner år gamle fossilet snur opp-ned på forskernes oppfatning av de første pattedyrene.

Fossilet stammer fra et hittil ukjent pattedyr kalt repenomamus robustus, som levde i Kina på slutten av dinosaurperioden for 130 millioner år siden.

Dyret var på størrelse med en stor katt, men lignet trolig mer på en grevlig av utseende. Det som gjør funnet så spesielt, er pattedyrets mageinnhold. Dyrets siste måltid var nemlig en liten dinosaurunge, en psittacosaurus-øgle.

Inntil nå har forskerne antatt at pattedyrene på den tiden var små og levde i konstant flukt fra de store dinosaurene som regjerte landjorden.

Funnet av repenomamus robustus er det første beviset på at pattedyr var i stand til å jakte på små dinosaurer.

På utgravingsstedet nord i Kina ble det også funnet et annet pattedyr som er på størrelse med en hund. Dyret er 20 ganger større enn de fleste pattedyrene som levde i den tidlige kritt-perioden.

- Disse funnene endrer bildet drastisk, uttalte paleontolog Meng Jin da funnene ble presentert ved American Museum of Natural History i New York onsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere