RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pave-favoritt var Hitler-jugend

Sist oppdatert:
Bookmakernes favoritt som ny pave, Joseph Ratzinger, må finne seg i at mediene endevender hans fortid på jakt etter skandaler. Hans bakgrunn i Hitler-jugend er en av plettene.

Den tyske kardinalen Joseph Ratzinger ble medlem av nazistenes ungdomskorps i 1941 - 14 år gammel. Senere ble han med i luftvernet. På et tidspunkt skal han ha voktet en fabrikk der fanger fra en konsentrasjonsleir var satt til å jobbe. Senere under krigen, ble han sendt til Ungarn, skriver mediene om mannen som ifølge bookmakerne er favoritt til å overta som pave etter Johannes Paul II.

Ratzinger er en ytterst konservativ katolikk og har fått kallenavnet «Guds rottweiler», skriver The New York Post om kardinalen. Som annen ungdom på hans alder ble han nødt til å melde seg inn i Hitler Jugend. Han hadde ikke noe valg, sier hans venner. Ratzinger selv har fortalt om dette i en bok.

Mange mener likevel det er Ratzingers ståsted som en erkekonservativ katolikk som er det største hinderet for at nettopp han blir valgt til ny pave.

- Han har for mange fiender på grunn av sin hardhendte, sentraliserte og arrogante tilnærming til teologien, sier en kilde i Vatikanet om Ratzinger ifølge The Daily Telegraph.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere