Pave Frans startet besøket på Cuba

FLØY TIL CUBA: Pave Frans hilser på Cubas president Raul Castro etter ankomst Havana lørdag.

FLØY TIL CUBA: Pave Frans hilser på Cubas president Raul Castro etter ankomst Havana lørdag. Foto: Ismael Francisco (Ap)

– Verden trenger forsoning i en periode hvor vi opplever en porsjonsvis tredje verdenskrig, sa kirkelederen.

19.09.15 23:47

HAVANNA (NTB-AFP-Reuters): Pave Frans ankom Cuba lørdag for et ni dager langt besøk. Han oppfordret til fortsatt tilnærming mellom Cuba og USA.

Paven håndhilste på Cubas president Raul Castro, da han ankom. Samtidig mottok han blomster fra barn som var med i velkomstkomiteen. De to møttes nylig under Castros besøk i Vatikanet i mai.

Pavens første kommentarer tok for seg forbedringen av forholdet mellom USA og Cuba. Castro takket Frans for den avgjørende rollen han har spilt i denne tilnærmingen, og fikk et oppmuntrende svar.

– I noen måneder har vi sett noe som fyller oss med håp: en normalisering av forholdet mellom to folk etter år med uvennskap, sa pave Frans etter at Castro hadde trukket fram handelsblokaden og andre temaer. Paven ba USAs og Cubas ledere fortsette sitt arbeid og fremstå som et eksempel for resten av verden.

– Verden trenger forsoning i en periode hvor vi opplever en porsjonsvis tredje verdenskrig, sa kirkelederen etter å ha landet på Havannas internasjonale flyplass.

Etter besøket på Cuba reiser pave Frans videre til USA. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.