Gå til sidens hovedinnhold

Paven advarer mot kommersiell jul

Roma (NTB-AFP): Pave Benedikt XVI advarte mot kommersialiseringen av julehøytiden under sin tradisjonelle midnattsmesse i Peterskirken i Roma julaften.

- Julen har i dag blitt en kommersiell feiring, og dens skinnende lys skjuler mysteriet rundt Guds ydmykhet som også oppfordrer oss til ydmykhet og enkelthet, sa den 84 år gamle paven.

- La oss be herren hjelpe oss til å se forbi denne årstidens overfladiske glitter, og til å se forbi og se barnet i stallen i Betlehem. Slik kan vi finne ekte glede og det sanne lys, fortsatte den katolske kirkens overhode i sin preken til rundt 10.000 frammøtte i og utenfor Peterskirken.

Som følge av pavens høye alder og skrantende helse ble midnattsmessen i år framskyndet med to timer.

Pave Benedikt var ikke selv i stand til å gå opp midtgangen, men ble trillet opp stående på et slag tralle som opprinnelig ble laget for forgjengeren, pave Johannes Paul II.

Den mektige Peterskirken var fylt til siste benkerad av katolikker fra hele verden, og utenfor på Petersplassen sto ytterligere flere tusen mennesker som fulgte messen på storskjermer. Midnattsmessen ble også sendt direkte på TV i mange land. (©NTB)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her