RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Paven hilste massene

Foto: Scanpix/Reuters
Selv om han ikke var i stand til å lede palmesøndagsmessen, viste pave Johannes Paul II seg i et vindu for å hilse titusener av troende som hadde samlet seg på St. Petersplassen.

Folkemengden jublet da paven viste seg i vinduet i tredje etasje i sin residens, og viftet med en olivengren til tilhengerne sine. For første gang på 26 år kunne ikke paven selv lede messen.

Ifølge Associated Press så Johannes Paul II sliten ut. Han viste seg ikke i mer enn ett minutt, og sa ikke et ord. Han la hånden sin over ansiktet og dunket en gang i talerstolen før de hvite gardinene ble dratt for igjen.

Den katolske kirkens øverste leder er rammet av Parkinsons sykdom og ble 13.mars skrevet ut fra sykehuset etter en halsoperasjon.

Kardinal Camillo Ruini, som er pavens sogneprest for Roma, ledet messen søndag. De troende ba en bønn for den 84 år gamle paven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere